Certifikace firem
Certifikace systémů managementu - ISO 9001
Certifikace EN ISO 9001 je zaměřená na management kvality a je aplikovatelná v jakékoliv organizaci ve všech oblastech výroby nebo služeb. Představuje dnes celosvětově uznávaný standard, jehož zavedení je východiskem pro aplikaci dalších požadavků na systém řízení společnosti.
Certifikace managementu kvality - ISO 13485
Certifikace systémů kvality u výrobců zdravotnických prostředků vychází z normy EN ISO 13485:2016 tato norma byla vyhlášena jako harmonizovaná norma k evropským směrnicím 93/42/EHS, 90/385/EHS a 98/79/ES v Official Journal of European Union, což umožňuje její využití k prokázání shody s požadavky těchto evropských směrnic.
Certifikace systémů managementu - ISO 14001
Základním záměrem normy je podpora ochrany životního prostředí, snižování dopadů činností organizace na životní prostředí a prevence znečišťování. Norma nestanovuje žádné absolutní požadavky na environmentální chování organizace, klade však důraz na dodržování legislativních požadavků týkajících se jednotlivých složek životního prostředí.
ISO 50001 - ENERGETICKÝ MANAGEMENT
Energetickým managementem nazýváme souhrn všech činností, které vyhledávají oblasti s významnou spotřebou energií, monitorují energetickou náročnost a optimalizují ji s využitím systémových nástrojů. Management hospodaření s energií může mít okamžité výsledky v podobě finanční úspory za spotřebu energií, významnější je však jeho dlouhodobý přínos. Norma ISO 50001 představuje souhrn požadavků, jejichž plnění vede k trvalému zvyšování energetické účinnosti v organizaci, a tím ke zlepšování konkurenčního postavení podniku na trhu.
IFS
Organizace IFS (Internatinal Featured Standards) je organizací, která spravuje mezinárodní standardy IFS Food, IFS Logistics, IFS Cash & Carry, IFS HPC a IFS Brokers.
Certifikace dle standardu IFS se týká bezpečnosti výrobků, dodržování legislativních požadavků a systému managementu kvality. Standardy byly navrženy tak, aby pomáhaly organizacím zajistit splnění požadavků zákazníků. jedná se o mezinárodně uznávaný. Norma IFS Food je standardem pro hodnocení dodavatelů a výrobců potravinářských výrobků do velkoobchodních i maloobchodních organizací. Pro koho je tento standard určen:
- pro všechny zpracovatele a výrobce potravin
- primární balení
- pro manipulaci s volně loženými produkty Cílem IFS certifikace je:
- získání mezinárodně uznávaného certifikátu
- získání více významných zákazníků
- vytvoření společného standardu a jednotného systému hodnocení
- snížit náklady a časovou náročnost pro dodavatele i obchodníky
- zajištění odpovědnosti vrcholového vedení • zajištění systému řízení kvality
- zvýšení důvěry dodavatelů
- efektivní využití zdrojů
- vylepšení obchodní pověsti jako dodavatel kvalitních výrobků
FSSC 22000
Food Safety System Certification představuje kompletní schéma certifikace pro plnění požadavků na bezpečnost potravin. Certifikace FSSC 22000 je založená na existujících ISO normách a je plně uznávána organizací GFSI (Global Food Safety Initiative). Certifikace je též uznávána obchodními řetězci jako věrohodný důkaz o efektivním plnění požadavků na bezpečnost potravin. Schéma FSSC 22000 se skládá ze samotné normy ISO 22000, sektorově specifických požadavků (PRPs) a specifických požadavků FSSC 22000. Systém FSSC 22000 je určen k certifikaci systémů pro bezpečnost potravin u výrobců zaměřených na výrobu či zpracování živočišných produtků, rostliných produktů podléhajících zkáze, výrobky s dlouhou trvanlivostí, výroba obalů pro potravinářství, jiné ingredience a doplňky jako aditiva, vitamíny, bio-kultury
HACCP
HACCP neboli Systém analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů je dnes již povinným nástrojem pro výrobce potravin, který napomáhá předcházet rizikům v oblasti bezpečnosti potravin. Systém HACCP je určen pro všechny subjekty pracující v oblasti výroby, správy, manipulace a distribuce, skladování a prodejem koncovému spotřebiteli. Systém HACCP se skládá ze 7 hlavních bobů:
- Provedení analýzy nebezpečí a rizik
- Stanovení kritických kontrolních bodů
- Stanovení znaků a kritických limitů pro kritické body
- Sledování dosaženého stavu v kritických bodech
- Stanovení nápravných opatření pro kritické body
- Stanovení ověřovacích postupů
Vypracování dokumentace a vedení záznamů rádi vám pomůžeme se zavedením normy HACCP ve vaší firmě.